Λεύκανση Δοντιών Οδοντίατρος

Γιατί να κάνω λεύκανση δοντιών – συμβουλές και τρόποι

Λεύκανση στα δόντια

Πολλές  φορές αναρωτιόμαστε  γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ωραίο χαμόγελο ενώ τα δικά μας δόντια είναι υποκίτρινα. Άλλες φορές πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τους λεκέδες που παρατηρούμε σε αυτά από τον καφέ και το τσιγάρο, η το πράσινο τσάι και την κόκα κόλα.

Όποιος και αν είναι ο λόγος θέλουμε να γίνουν πιο λαμπερά και πιο λευκά.

Και εδώ είναι που ρωτάμε τον εαυτό μας μπορώ να κάνω λεύκανση και πόσο μπορεί να επηρεάσει τα δόντια μου ;

Τρόποι λεύκανσης δοντιών

Δύο είναι συνήθως οι τρόποι  λεύκανσης που γίνονται από τον οδοντίατρό μας.

Η πρώτη μέθοδος χρησιμοποιεί ένα φώς – λάμπα  λεύκανσης –  στο  οδοντιατρείο  και ο χρόνος που χρειάζεται είναι γύρω στην μία ώρα.

Ενώ η δεύτερη μέθοδος βασίζεται σε ατομικά δισκάρια ειδικά φτιαγμένα για τον κάθε ασθενή μας  και γίνεται στο σπίτι . Διαρκεί κάποιες μέρες και κατόπιν οδηγιών από τον οδοντίατρο μας .

Η λεύκανση πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει κάποιες ενοχλήσεις στους ασθενείς μας όπως πόνο και ερεθισμό στα δόντια για ένα μικρό διάστημα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τις συμβουλές που θα μας δώσει ο γιατρός μας.

Λεύκανση Δοντιών Οδοντίατρος

Μετά από πολλές μελέτες και με την πάροδο των χρόνων έχει αποδειχθεί ότι η λεύκανση είναι μία ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος. Αρκεί να γίνεται από τον οδοντίατρό μας ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα στο στόμα μας και μπορεί να μας συμβουλέψει κατάλληλα για τα προϊόντα που χρειαζόμαστε για την διαδικασία αυτή.

Ο κάθε ασθενής αντιδρά εντελώς διαφορετικά  στις μεθόδους λεύκανσης. Πολλοί χρησιμοποιούν μόνο μία απλή λευκαντική οδοντόκρεμα  ενώ άλλοι χρειάζονται επικαλύψεις με όψεις ρητίνης (bonding )   ή και πορσελάνης (veneers).

Αφθες

Τι είναι οι Άφθες και πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τον πόνο

Άφθες

Πολλές φορές οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς κάποια μικρά άσπρα σημάδια  με κόκκινο περίγραμμα και επώδυνα έλκη στο στόμα μας. Έχουμε αναρωτηθεί όμως τι είναι ;

Είναι μυστήριο γιατί σε  κάποιους  ανθρώπους  εμφανίζονται  πιο συχνά και σε άλλους όχι.  Γνωστότερα σαν άφθες ,  οι λόγοι που εμφανίζονται μπορεί να οφείλονται σε έντονο  άγχος, κάποιο μικρό τραυματισμό στο στόμα  ( από οδοντοστοιχίες που δεν εφαρμόζουν σωστά), ορθοδοντικά σιδεράκια , όπως και κατανάλωση όξινων  τροφών  (πορτοκάλια, φράουλες και ντομάτες).

Οι άφθες παρουσιάζονται στο  εσωτερικό  της στοματικής κοιλότητας , από τα  έσω χείλη μέχρι και τα μάγουλα, την γλώσσα ακόμα  ακόμη και την υπερώα .  Είναι περιοχές  που όταν  εκδηλωθεί  το φαινόμενο αυτό, ο πόνος να  γίνεται αφόρητος.

Η άφθα  δεν είναι κάτι που  μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο , και μπορεί να περάσουν ακόμα και δύο εβδομάδες  για να  ηρεμήσει  το συγκεκριμένο σημείο. Εάν επιμένει όμως καλό θα είναι να κάνουμε μία  επίσκεψη στον οδοντίατρό μας  για μία εξέταση.

Αφθες

Υπάρχουν όμως  και περιπτώσεις  που μπορεί να ξεκινήσει σαν μικρό έλκος  και να εξελιχθεί  σε μεγαλύτερο στην περιοχή των χειλιών  εξαιτίας όμως ενός ιού του έρπητα ζωστήρα.  Αυτού του είδους ο ιός μεταδίδεται εύκολα και για αυτό τον λόγο  πρέπει να γίνεται  χρήση   αντιικών  φαρμάκων  κατόπιν συνταγής  γιατρού.

Καταπολέμηση

Μία μέθοδος για την καταπολέμηση του πόνου από τις άφθες είναι η χρήση  στοματικού διαλύματος με βάση το υπεροξείδιο του υδρογόνου ( ενεργού οξυγόνου) , στοματικές  σταγόνες  ή  gel .

Καλό θα είναι να αποφεύγετε η κατανάλωση αλκοόλ και οτιδήποτε άλλο  μπορεί να ερεθίσει την  στοματική κοιλότητα μέχρι να επουλωθεί πλήρως το έλκος. Επίσης θα πρέπει η διατροφή μας να είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία  όπως φρούτα , λαχανικά, αυγά, κρέας και δημητριακά .

Η  λήψη  σκευασμάτων πολύ-βιταμινών μπορεί να προβεί ωφέλιμη, όπως επίσης και η λήψη προ-βιοτικών.

Τέλος να πούμε  ότι δυστυχώς  οι άφθες  είναι επώδυνη διαδικασία   μέχρι να επουλωθούν αλλά με την συνδρομή των παραπάνω μπορεί να ανακουφιστούμε πιο γρήγορα.

Οδοντίατρος

Πως επηρεάζει το κάπνισμα την στοματική μας υγεία

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ

Κάπνισμα και στοματική υγεία

Όλοι  μας  γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία μας , αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πόσο επιβλαβές είναι  και  για την στοματική μας υγεία .

Γιατί πρέπει να δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία άραγε;

Ακριβώς  γιατί το στόμα μας είναι πολλές φορές ο καθρέπτης της γενικής μας κατάστασης. Ένα όμορφο χαμόγελο είναι το πρώτο πράγμα που ένας άνθρωπος παρατηρεί στην πρώτη του  επαφή μαζί μας .

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από μόνο του με έναν καλό καθημερινό καθαρισμό στο σπίτι ,  χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, από τον οδοντίατρό μας  για την αφαίρεση των  κηλίδων  και την καταπολέμηση  της κακής αναπνοής .

Δυσχρωμία, κακή αναπνοή, υποχώρηση ούλων

Το κάπνισμα, δημιουργεί δυσχρωμία στα δόντια και στην γλώσσα , κακή αναπνοή, προκαλεί μείωση της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης. Επιπλέον αυξάνει τον χρόνο επούλωσης τραυμάτων στο στόμα μετά από κάποια επέμβαση ( εξαγωγή ) και  ευαισθησία στα δόντια λόγω υποχώρησης των ούλων.

Οδοντιατρείο εσωτερικός χώρος

Για αυτό τον λόγο και θεωρείται ένας από τους κυριότερους παράγοντες για τις παθήσεις των ούλων μας  όπως χρόνια ουλίτιδα ή ακόμα και περιοδοντίτιδα.  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι καπνιστές έχουν τριπλάσιες πιθανότητες από τους μη καπνιστές να εμφανίσουν περιοδοντίτιδα στα δόντια.  Οι  φλεγμονές γύρω από τα δόντια μας μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν  το οστό  και  τους συνδετικούς ιστούς γύρω από αυτό,  με αποτέλεσμα και  την απώλειά τους ακόμα .

Η υποχώρηση των ούλων έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται τα όρια από τις προσθετικές αποκαταστάσεις ( γέφυρες , στεφάνες ) και τις εμφράξεις, κάτι που αισθητικά δεν είναι όμορφο.

Το κάπνισμα επίσης είναι η αιτία για την εμφάνιση πολλών τύπων  καρκίνου στο στόμα λόγω των χημικών συστατικών που περιέχεται στον καπνό.

Όψεις ρητίνης

Όψεις – Bonding με ρητίνη και λαμπερό χαμόγελο

Μέθοδος για λαμπερό χαμόγελο γρήγορη και εύκολη λύση

Κανείς μας δεν έχει το τέλειο χαμόγελο ή τα τέλεια δόντια. Η ηλικία , η σωστή υγιεινή και τυχόν ατυχήματα  μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην δομή  και την λειτουργία του στόματος.  Ευτυχώς  υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν και  εξασφαλίζουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα  σε αυτές τις περιπτώσεις , όπως είναι οι όψεις από ρητίνη . Έτσι εάν δεν είστε  ικανοποιημένοι από το πώς δείχνουν τα δόντια σας , εάν πιστεύετε ότι χρειάζονται κάποιου είδους διόρθωση υπάρχει μία εύκολη και σχετικά γρήγορη λύση.

Λέγοντας όψεις εννοούμε την τοποθέτηση   ρητίνης ( λευκό  υλικό για εμφράξεις- σφραγίσματα )  στο χρώμα που επιθυμούμε επάνω στην πρόσθια όψη των δοντιών μας, για να τους αλλάξουμε το χρώμα τους ή την αισθητική τους  , λόγω κατάγματος ,  εμφανούς τερηδόνας δυσχρωμίας , για να φαίνεται πιο φυσικό η πιο μακρύ , ακόμα και σε αντικατάσταση των παλαιών εμφράξεων από αμάλγαμα.

Οι  όψεις από ρητίνη  μπορούν να γίνουν σε μία μόνο συνεδρία-επίσκεψη στο οδοντιατρείο από τον γιατρό σας.

Οδοντίατρος Οδοντιατρείο Γέρακας

Είναι  από τις πιο απλές , εύκολες και λιγότερο δαπανηρές οδοντιατρικές επεμβάσεις  στο στόμα του ασθενούς. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι εύκολο στην τοποθέτηση , στην λείανση και  ταιριάζει απόλυτα με τα παρακείμενα δόντια .

Τις περισσότερες φορές αυτού του είδους οι αισθητικές αποκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για να  αποκατασταθεί ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν διαφορετικό χρώμα ή κάποιο κάταγμα.

Μπορούμε ακόμα να κλείσουμε κάποιο κενό ανάμεσα στα δόντια , να κάνουμε τα δόντια να φαίνονται πιο φυσικά τονίζοντας το σχήμα ή και το μέγεθος.

Φροντίδα Δοντιών

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε ότι τα δόντια με όψεις από ρητίνη χρειάζονται την ίδια ακριβώς φροντίδα όπως και τα φυσικά  μας .  Με τον καιρό μπορεί να αλλάξει το χρώμα τους, να κιτρινίσουν εξαιτίας του καπνίσματος ,  των τροφών  ή των ποτών που καταναλώνουμε όπως καφές , κόκκινο κρασί, κόκα κόλα, πράσινο τσάι .   Για αυτό τον λόγο  καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε κάποιες λευκαντικές οδοντόκρεμες που απομακρύνουν τους λεκέδες και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα να τα βουρτσίζουμε καλά.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πολλές φορές είναι εύκολο να σπάσουν ή να δημιουργηθεί  κάποιο κάταγμα στις όψεις για αυτό  καλό θα είναι να αποφεύγουμε  κάποιες κακές συνήθειες  όπως κόψιμο των νυχιών με τα δόντια μας , άνοιγμα μπουκαλιών με το στόμα , δάγκωμα στυλό , κόψιμο κλωστής.

Το να φοράμε κάποιον νάρθηκα προστατευτικό  όταν παίζουμε  κάποιο άθλημα μαζί με άλλους,  θα  ήταν το ιδεώδες ώστε να προστατεύουμε τα δόντια μας από κάποιο χτύπημα.

Με την κατάλληλη φροντίδα  το χαμόγελό σας  έτσι  μπορεί να παραμείνει λαμπερό για πολλά χρόνια.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΓΕΡΑΚΑΣ ΡΑΠΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Γέφυρες και Στεφάνες τι είναι και πώς λειτουργούν

Στεφάνες – Γέφυρες

Ο οδοντίατρος Ράπτης Σπύρος εξηγεί την χρησιμότητα & την λειτουργία της στεφάνης και της γέφυρας στο στόμα.

Οι στεφάνες και  οι γέφυρες ανήκουν στην ακίνητη προσθετική σε αντίθεση με τις μερικές οδοντοστοιχίες (μηχανήματα ) και τις ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) που ανήκουν στην κινητή προσθετική  επειδή βγαίνουν για να καθαριστούν καθημερινά και μετά από κάθε κυρίως γεύμα.

Σε αντίθεση οι γέφυρες η οι στεφάνες συγκολλούνται με ειδική κόλλα στα δόντια η σε εμφυτεύματα και μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με την βοήθεια του οδοντιάτρου.

Πώς λειτουργούν οι στεφάνες?

Μία στεφάνη χρησιμεύει για να σκεπάσει – καλύψει ένα σπασμένο δόντι και με τον τρόπο αυτό το δόντι αποκτά λειτουργικότητα στο στόμα. γίνεται πιο δυνατό ,αλλάζει η μορφολογία του στόματος ακόμα και η εμφάνιση του ασθενούς. Μπορεί ακόμα να τοποθετηθεί για την αποκατάσταση ενός εμφυτεύματος  σε κάποιο σημείο του στόματος. Οι στεφάνες μπορεί να είναι φτιαγμένες από μεταλλοπορσελάνη η κάποιο ολοκεραμικό υλικό. Άλλα  υλικά που χρησιμεύουν σαν βάση είναι ο χρυσός.

Πολύ συχνά η μεταλλοπορσελάνη είναι πιο επικρατέστερη λύση για τα οπίσθια δόντια λόγω καλύτερης αντοχής και καλύτερης αισθητικής.

Λόγοι που μπορεί κάποιος να βάλει μία στεφάνη στο στόμα του είναι:

  1. αντικαθιστώντας ένα σφράγισμα μεγάλο που δεν έχει μείνει αρκετό δόντι
  2. για να προστατέψουμε ένα δόντι που δεν είναι γερό
  3. να κάνουμε ανασύσταση σε ένα σπασμένο δόντι
  4. να ενώσουμε μία γέφυρα
  5. να καλύψουμε ένα εμφύτευμα
  6. για να καλύψουμε ένα δόντι που έχει αλλάξει χρώμα
  7. να προστατέψουμε ένα θεραπευμένο – απονευρωμένο δόντι

Πώς λειτουργούν οι γέφυρες ;

Πριν κατασκευάσουμε μία στεφάνη – θήκη  η γέφυρα θα πρέπει να τροχίσουμε το δόντι η τα δόντια τόσο ώστε να εφαρμόσει σωστά στο στόμα του ασθενή μας. Αφού λοιπόν γίνει αυτό ο οδοντίατρος θα πάρει ένα μέτρο για την ακριβή  κατασκευή της δουλειάς που θα τοποθετηθεί στο στόμα. Σε ότι αφορά το χρώμα της πορσελάνης αυτό θα το διαλέξει ο γιατρός σε επαφή με τον ασθενή για να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και κατόπιν θα το στείλει στο  οδοντοτεχνικό εργαστήριο για τα υπόλοιπα. Προσπαθούμε όσο γίνεται να είναι πιο φυσικά και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα δόντια.

Πόσο αντέχουν οι γέφυρες η οι στεφάνες ;

Πολλές φορές μπορούν να αντέξουν μια ολόκληρη ζωή και άλλοτε πάλι να ξεκολλήσουν πιο  σύντομα. Το πιο σημαντικό πράγμα για την διάρκεια μίας προσθετικής αποκατάστασης στο στόμα είναι η σωστή υγιεινή. Και αυτό γιατί τα δόντια μας η τα ούλα μας εάν νοσήσουν μπορεί να αποβάλλουν την στεφάνη η την γέφυρα από το στόμα .

Για αυτό το λόγο βουρτσίζουμε τακτικά τα δόντια μας, επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας όποτε νιώσουμε ότι κάτι  δεν πάει  καλά με τις προσθετικές αποκαταστάσεις , κάνουμε καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποφεύγουμε σκληρές τροφές , παγάκια η οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει φθορά στην πορσελάνη.

Ράπτης Σπύρος Χειρουργός Οδοντίατρος Γέρακας Αττική

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑΣ ΡΑΠΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Η φθορίωση και τα δόντια μας

Λίγα λόγια για τη σημασία της φθορίωσης και την καλύτερη υγεία στα δόντια μας

Το σμάλτο είναι η εξωτερική στιβάδα του δοντιού  .Η  αποδόμηση του σμάλτου ξεκινάει με την σύνθεση βακτηριδίων στην οδοντική πλάκα. Τα βακτηρίδια τροφοδοτούνται με ζάχαρη  και υδατάνθρακες και δημιουργούν τα  οξέα, Τα οξέα με την σειρά τους διαλύουν τους κρυστάλλους του σμάλτου και σιγά σιγά δημιουργείται η τερηδόνα.

Το φθόριο στην προκειμένη περίπτωση βοηθάει τα δόντια μας με τούς παρακάτω τρόπους

όταν τα παιδιά πίνουν το φθόριο η το τρώνε σε μικρές δόσεις μπαίνει στην μικρή κυκλοφορία του αίματος και γίνεται μέρος της ανάπτυξης των μονίμων δοντιών. Το φθόριο  που συναντάται και σε μασώμενα δισκία μπορεί να βοηθήσει και τα δόντια μας με το να τα προστατέψει και εξωτερικά. Έτσι με αυτό τον τρόπο είναι δύσκολο τα οξέα να καταστρέψουν τα δόντια μας.

Πολλές φορές το φθόριο μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα στα δόντια με κάποιο απλό βερνίκι η οδοντόπαστα, αυτή  είναι και η πιο απλή μέθοδος που χρησιμοποιούν ή προτείνουν οι οδοντίατροι στα ιατρεία τους.

Ποιος χρειάζεται πραγματικά όμως συμπληρωματικά σκευάσματα φθορίου ;

Τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών  έως και 16 ετών που δεν πίνουν νερό που περιέχει φθόριο πρέπει να παίρνουν σκευάσματα σαν συμπλήρωμα. Εάν  το παιδί  έχει τάση προς την τερηδόνα η είχε και έχει πολλά χαλασμένα- τερηδονισμένα δόντια τότε καλό θα είναι  να χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα σκευάσματα. Παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν και παιδικά στοματικά διαλύματα (στοματοπλύματα) πάντα όμως με την επίβλεψη των γονιών .

Το φθόριο όμως μπορεί να προκαλέσει κακό ;

Το φθόριο είναι ασφαλές μόνο όταν χρησιμοποιείται σωστά και στις ανάλογες δόσεις. Όλα τα συστήματα υδροδότησης ελέγχονται καθημερινά για τα σωστά επίπεδα φθορίου. Οι γονείς θα πρέπει να επιβλέπουν για την φύλαξη και διάθεση των σκευασμάτων φθορίου στο σπίτι.

Οι δόσεις που θα παίρνει το κάθε  παιδί μπορεί να ποικίλει από τα 0,25 mg έως και  1 mg την ημέρα ανάλογα πάντα με

1 την ηλικία του παιδιού

2 το πόσο εύκολα παρουσιάζει τερηδόνα

3 την ποσότητα του φθορίου στο νερό

 

Καλό θα είναι να μην υπερβαίνουμε την συνταγογραφούμενη δόση για να αποφεύγουμε τυχόν παρενέργειες. Όλα τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα με φθόριο , επειδή τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά ( κάτω των 6 ετών ) συνήθως δεν μπορούν να φτύσουν η να ξεπλύνουν καλά το στόμα τους , καλό θα είναι η ποσότητα της  οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσα να μην ξεπερνά το μέγεθος του μπιζελιού.

Πολλές φορές η κατάποση της οδοντόκρεμας από  άτομα μικρής ηλικίας μπορεί να προκαλέσει το φαινόμενα των άσπρων κηλίδων στα νεογιλά δόντια η ακόμα χειρότερα καφέ κηλίδων σε άτομα που ζουν σε περιοχές που το φθόριο στο νερό είναι πάνω από τα προβλεπόμενα όρια.

 

toothbrush

 

Οδοντίατρος Γέρακα Ράπτης Σπύρος εγκυμοσύνη και συμβουλές

Οδοντιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οδοντιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στα ούλα τους κατά την εγκυμοσύνη, συχνό φαινόμενο όπου τα ούλα φαίνονται πιό κόκκινα και ματώνουν πιό εύκολα κατά το βούρτσισμα.

Όλες αυτές οι αλλαγές είναι γνωστές σαν ουλίτιδα της εγκυμοσύνης και αρχίζουν συνήθως κατά τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης. Όλα αυτά τα συμπτώματα αρχίζουν να μειώνονται κατά τον όγδοο μήνα της κύησης και συχνά εξαφανίζονται μετά την γέννηση του παιδιού.

 

Εγκυμοσύνη και οδοντιατρική φροντίδα, συμβουλές οδοντιάτρου

Η κατάσταση αυτή παρουσιάζεται πιό συχνά κατά την εγκυμοσύνη επειδή αυξάνονται  τα επίπεδα των ορμονών, οιστρογόνα και προγεστερόνη  , επιταχύνουν τον τρόπο που τα ούλα αντιδρούν στη βακτηριδιακή πλάκα. Παρόλα αυτά η βακτηριδιακή πλάκα είναι υπεύθυνη για όλα αυτά και όχι οι ορμόνες που δημιουργούν την ουλίτιδα και ιδιαίτερα στο πρόσθιο μέρος του στόματος. Κατά την διάρκεια της κύησης τα επίπεδα της προγεστερόνης στο σώμα της γυναίκας μπορεί να είναι υψηλότερα  ακόμα και κατά δέκα φορές .

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στήν αύξηση συγκεκριμένων βακτηριδίων που προκαλούν την ουλίτιδα.

Τό ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί εντελώς διαφορετικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο κατά τον οποίο το σώμα μας αντιδρά στα βακτήρια  και προκαλεί την ουλίτιδα.

Γιά να ελαχιστοποιήσουμε λοιπόν την ουλίτιδα της εγκυμοσύνης και τα συμπτώματά της χρειάζεται καλή στοματική υγειινή.

  • Βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα από δύο λεπτά κάθε φορά.
  • Νήμα κάθε μέρα και
  • Ένα απλό στοματικό διάλυμα για να βοηθήσει τον έλεγχο της φλεγμονής των ούλων και της οδοντικής πλάκας .
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΡΑΚΑΣ

Οδοντίατρος: αντικατάσταση προσθίων άνω σε ενήλικη γυναίκα λόγω κατάγματος πορσελάνης

Αντικατάσταση προσθίων άνω σε ενήλικη γυναίκα λόγω κατάγματος πορσελάνης

Ράπτης Σπύρος Χειρουργός Οδοντίατρος Γέρακας Αττική Αντικατάσταση προσθίων άνω σε ενήλικη γυναίκα λόγω κατάγματος πορσελάνης

 

Κάταγμα πορσελάνης σε άνω πρόσθια σε ενήλικη γυναίκα

Ράπτης Σπύρος Χειρουργός Οδοντίατρος Γέρακας Αττική Κάταγμα πορσελάνης σε άνω πρόσθια σε ενήλικη γυναίκα

 

Τοποθέτηση ολοκεραμικής αποκατάστασης άνω προσθίων σε γυναίκα ενήλικα

Ράπτης Σπύρος Χειρουργός Οδοντίατρος Γέρακας Αττική Τοποθέτηση ολοκεραμικής αποκατάστασης άνω προσθίων σε γυναίκα ενήλικα

 

Ράπτης Σπύρος Χειρουργός Οδοντίατρος Γέρακας Αττική