Λεύκανση Δοντιών Οδοντίατρος

Γιατί να κάνω λεύκανση δοντιών – συμβουλές και τρόποι

Λεύκανση στα δόντια

Πολλές  φορές αναρωτιόμαστε  γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ωραίο χαμόγελο ενώ τα δικά μας δόντια είναι υποκίτρινα. Άλλες φορές πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τους λεκέδες που παρατηρούμε σε αυτά από τον καφέ και το τσιγάρο, η το πράσινο τσάι και την κόκα κόλα.

Όποιος και αν είναι ο λόγος θέλουμε να γίνουν πιο λαμπερά και πιο λευκά.

Και εδώ είναι που ρωτάμε τον εαυτό μας μπορώ να κάνω λεύκανση και πόσο μπορεί να επηρεάσει τα δόντια μου ;

Τρόποι λεύκανσης δοντιών

Δύο είναι συνήθως οι τρόποι  λεύκανσης που γίνονται από τον οδοντίατρό μας.

Η πρώτη μέθοδος χρησιμοποιεί ένα φώς – λάμπα  λεύκανσης –  στο  οδοντιατρείο  και ο χρόνος που χρειάζεται είναι γύρω στην μία ώρα.

Ενώ η δεύτερη μέθοδος βασίζεται σε ατομικά δισκάρια ειδικά φτιαγμένα για τον κάθε ασθενή μας  και γίνεται στο σπίτι . Διαρκεί κάποιες μέρες και κατόπιν οδηγιών από τον οδοντίατρο μας .

Η λεύκανση πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει κάποιες ενοχλήσεις στους ασθενείς μας όπως πόνο και ερεθισμό στα δόντια για ένα μικρό διάστημα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τις συμβουλές που θα μας δώσει ο γιατρός μας.

Λεύκανση Δοντιών Οδοντίατρος

Μετά από πολλές μελέτες και με την πάροδο των χρόνων έχει αποδειχθεί ότι η λεύκανση είναι μία ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος. Αρκεί να γίνεται από τον οδοντίατρό μας ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα στο στόμα μας και μπορεί να μας συμβουλέψει κατάλληλα για τα προϊόντα που χρειαζόμαστε για την διαδικασία αυτή.

Ο κάθε ασθενής αντιδρά εντελώς διαφορετικά  στις μεθόδους λεύκανσης. Πολλοί χρησιμοποιούν μόνο μία απλή λευκαντική οδοντόκρεμα  ενώ άλλοι χρειάζονται επικαλύψεις με όψεις ρητίνης (bonding )   ή και πορσελάνης (veneers).