Όψεις ρητίνης

Όψεις – Bonding με ρητίνη και λαμπερό χαμόγελο

Μέθοδος για λαμπερό χαμόγελο γρήγορη και εύκολη λύση

Κανείς μας δεν έχει το τέλειο χαμόγελο ή τα τέλεια δόντια. Η ηλικία , η σωστή υγιεινή και τυχόν ατυχήματα  μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην δομή  και την λειτουργία του στόματος.  Ευτυχώς  υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν και  εξασφαλίζουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα  σε αυτές τις περιπτώσεις , όπως είναι οι όψεις από ρητίνη . Έτσι εάν δεν είστε  ικανοποιημένοι από το πώς δείχνουν τα δόντια σας , εάν πιστεύετε ότι χρειάζονται κάποιου είδους διόρθωση υπάρχει μία εύκολη και σχετικά γρήγορη λύση.

Λέγοντας όψεις εννοούμε την τοποθέτηση   ρητίνης ( λευκό  υλικό για εμφράξεις- σφραγίσματα )  στο χρώμα που επιθυμούμε επάνω στην πρόσθια όψη των δοντιών μας, για να τους αλλάξουμε το χρώμα τους ή την αισθητική τους  , λόγω κατάγματος ,  εμφανούς τερηδόνας δυσχρωμίας , για να φαίνεται πιο φυσικό η πιο μακρύ , ακόμα και σε αντικατάσταση των παλαιών εμφράξεων από αμάλγαμα.

Οι  όψεις από ρητίνη  μπορούν να γίνουν σε μία μόνο συνεδρία-επίσκεψη στο οδοντιατρείο από τον γιατρό σας.

Οδοντίατρος Οδοντιατρείο Γέρακας

Είναι  από τις πιο απλές , εύκολες και λιγότερο δαπανηρές οδοντιατρικές επεμβάσεις  στο στόμα του ασθενούς. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι εύκολο στην τοποθέτηση , στην λείανση και  ταιριάζει απόλυτα με τα παρακείμενα δόντια .

Τις περισσότερες φορές αυτού του είδους οι αισθητικές αποκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για να  αποκατασταθεί ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν διαφορετικό χρώμα ή κάποιο κάταγμα.

Μπορούμε ακόμα να κλείσουμε κάποιο κενό ανάμεσα στα δόντια , να κάνουμε τα δόντια να φαίνονται πιο φυσικά τονίζοντας το σχήμα ή και το μέγεθος.

Φροντίδα Δοντιών

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε ότι τα δόντια με όψεις από ρητίνη χρειάζονται την ίδια ακριβώς φροντίδα όπως και τα φυσικά  μας .  Με τον καιρό μπορεί να αλλάξει το χρώμα τους, να κιτρινίσουν εξαιτίας του καπνίσματος ,  των τροφών  ή των ποτών που καταναλώνουμε όπως καφές , κόκκινο κρασί, κόκα κόλα, πράσινο τσάι .   Για αυτό τον λόγο  καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε κάποιες λευκαντικές οδοντόκρεμες που απομακρύνουν τους λεκέδες και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα να τα βουρτσίζουμε καλά.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πολλές φορές είναι εύκολο να σπάσουν ή να δημιουργηθεί  κάποιο κάταγμα στις όψεις για αυτό  καλό θα είναι να αποφεύγουμε  κάποιες κακές συνήθειες  όπως κόψιμο των νυχιών με τα δόντια μας , άνοιγμα μπουκαλιών με το στόμα , δάγκωμα στυλό , κόψιμο κλωστής.

Το να φοράμε κάποιον νάρθηκα προστατευτικό  όταν παίζουμε  κάποιο άθλημα μαζί με άλλους,  θα  ήταν το ιδεώδες ώστε να προστατεύουμε τα δόντια μας από κάποιο χτύπημα.

Με την κατάλληλη φροντίδα  το χαμόγελό σας  έτσι  μπορεί να παραμείνει λαμπερό για πολλά χρόνια.